Broen til framtiden 2021

Den 18. november arrangerte vi konferansen «Broen til framtiden» sammen med Naturvernforbundet. Temaet for dagen var energi og landbruk i det grønne skiftet.

Konferansen ble holdt i Naturvernforbundets fine lokaler i Inge Steenslands Hus. Det var omtrent 60 deltakere og 19 innledere. I tillegg fikk vi videohilsener både fra EU’s energikommisær, Kadri Simson og energiminster Marte Mjøs Pedersen.

Første del av konferansen handlet om energiutfordringer – hvor skal vi hente den fornybare krafta i en rettferdig omstilling fra fossilalderen? Og dernest – hvilke konkrete muligheter har vi som løser energiutfordringene? En av mulighetene er havvind, et tema som ble belyst med synspunkter fra utbyggerne (Equinor), fagforeninga, fiskerne (Fiskerlaget) og fugleinteressene (NINA).

Landbruksdelen omhandlet den globale matkrisa i en verden med akselererende klimaendringer og ble avsluttet med omstilling i landbruket sett fra fjøsgolvet.

Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av konferansen og gleder oss allerede til neste år!

Daglig leder i Grønn by, Marie Koch Singelstad, var konferansier under konferansen.

Last ned presentasjonene

Det var 19 ulike innledere til stedet på konferansen, alle med spennende faglig innhold. Her kan du laste ned en samlet fil med de presentasjonene vi har fått tillatelse til å dele.

Gikk du glipp av konferansen kan du se den i ro og mak her. Du kan også se flere bilder fra konferansen hos Naturvernforbundet i Rogaland.

Trond Furenes fra Lyse holder opp det 7. bærekraftsmålet: Ren energi for alle.