Bærekraft er bra butikk – er din bedrift klar?

Den 2. september arrangerte Grønn by og Asplan Viak et spennende webinar om bærekraftsarbeid i bedrifter. Det var omtrent 50 deltakere på webinaret som tok for seg gode eksempler på hvordan man kan arbeide med bærekraft i egen organisasjon. Bærekraft og økonomiske resultater kommer til å henge stadig tettere sammen i fremtiden.

Innledningsvis fortalte Audhild Kvam, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund (SiT), om hvordan de har arbeidet med bærekraft. SiT har flere bærekraftsprosjekter og opplever at dette er noe studentene setter pris på og etterspør.

Jan Arild Wathne, administrerende direktør i Faber bygg, fortalte om deres bærekraftsfokus. Hans tips er å begynne enkelt med det du forstår og kan gjøre noe med. Det sørger også for at man finner tiltak som lar seg gjennomføre. Videre er hans råd å tenke lønnsomhet for miljø, samfunn, kunder og egen forretning.

Avslutningsvis gikk Leif Christian Jensen og Taran Aandreaa fra Asplan Viak gjennom årsaker for å satse på bærekraft og hvordan Asplan Viak kan bidra for å hjelpe bedrifter som ønsker å bli mer bærekraftige.

Til slutt hadde Una Myklebust Halvorsen, energi- og miljørådgiver i Asplan Viak en oppsummering av webinaret med flere gode betraktninger.

Sit jobber blant annet med bærekraftige studentboliger.
Velg ut de relevante bærekraftsmålene for bedriften.